GDPR JE UŽ NĚJAKOU DOBU S NÁMI, NA CO SI DÁVAT NEJVĚTŠÍ POZOR?

Autor: Mgr. Vít Hruška, 21. 01. 2019

KONEC OMEZOVÁNÍ PRONÁJMŮ BYTŮ ZE STRANY SVJ KONEC OMEZOVÁNÍ PRONÁJMŮ BYTŮ ZE STRANY SVJ

Úřad pro ochranu osobních údajů na svých stránkách pravidelně zveřejňuje odpovědi na dotazy, které poskytl v rámci svobodného přístupu k informacím. Z nich je zřejmé několik velmi zajímavých skutečností:

  1. navzdory některým poplašným zprávám Úřad pro ochranu osobních údajů do data poskytnutí informace (tj. do 1. listopadu) neudělil ani jednu pokutu dle GDPR;
  2. jen za období od 25. 5. 2018 do 1. 11. 2018 úřad přijal 1.993 stížností;
  3. ve druhé polovině října 2018 pracovalo v kontrolním odboru Úřadu pro ochranu osobních údajů 28 zaměstnanců, na jednotlivých inspektorátech pak pracovalo na kontrolním odboru 17 osob.

Co nám uvedené skutečnosti napovídají? V první řadě to, že Úřad pro ochranu osobních údajů (dále „ÚOOÚ“) přistupuje k povinnostem na ochranu osobních údajů prozatím poměrně vstřícně a snaží se nesrovnalosti řešit spíše v rámci opatření k nápravě. I s ohledem na postup ÚOOÚ v předchozích měsících však není možné spoléhat na benevolenci u úmyslného porušování předpisů na ochranu osobních údajů. Naopak ÚOOÚ může „přimhouřit oko“ v případě, kdy jde o neúmyslné a méně závažné porušení. Vstřícný přístup nelze tedy očekávat např. v případě hromadného rozesílání nevyžádané elektronické pošty.

Dále je vidět, že lidé stížností podávají poměrně často a je proto důležité postupovat vůči nim s maximální vstřícností. Ne vždy jsou požadavky subjektů údajů (lidí) oprávněné, v takovém případě ale doporučujeme poskytnout co nejotevřenější vysvětlení, proč požadavku nemůže být vyhověno. Předcházení stížnostem je nejúčinnější obranou proti zbytečným a zatěžujícím kontrolám.

Vzhledem k počtu stížností a počtu zaměstnanců na kontrolním oddělení u ÚOOÚ, a zároveň k tomu, že zaměstnanci ÚOOÚ mají na starosti významně širší agendu, nežli pouhou kontrolu správců a zpracovatelů, je pravděpodobné, že první ke kontrole přijdou na řadu ti, na které je nejvíce stížností.

Přestože není nutné propadat hysterii, kterou se někteří i nadále snaží vyvolávat, je třeba neusnout na vavřínech a klást důraz na korektní a zodpovědné vystupování vůči subjektům údajů.

Doporučené články

PODNIKÁNÍ PROSTŘEDNICTVÍM ODPOVĚDNÉHO ZÁSTUPCE: JAK NASTAVIT PODMÍNKY SPOLUPRÁCE A MINIMALIZOVAT RIZIKA

Máte skvělý podnikatelský nápad, plánujete rozjet své podnikání, ale nemáte příslušná oprávnění dle živnostenského zákona, abyste mohl/a sám živnost provozovat S využitím… Více

SMLUVNÍ POKUTY V REALITNÍCH REZERVAČNÍCH SMLOUVÁCH? POZOR NA TO

Uzavření rezervační smlouvy představuje nedílnou součást procesu sjednávání realitních smluv, v níž realitní kanceláře figurují jako zprostředkovatelé obchodu V těchto… Více

Projekt byl realizován za finanční spoluúčasti EU
Projekt byl realizován za finanční spoluúčasti EU prostřednictvím Národního plánu obnovy a MK.

©2020

Design by RVLT