Blog

NOVELA ZÁKONA O ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍCH OMEZÍ MOŽNOSTI VYUŽÍVÁNÍ TELEMARKETINGU

Autor: Mgr. Veronika Kaplanová, 28. 06. 2022

Je některou z Vašich obchodních praktik i telemarketing, tedy přímé oslovování potenciálních zákazníků prostřednictvím telefonu s nabídkou Vašich výrobků nebo služeb Pokud jste…

#E-shopy #GDPR #Mediální a MKT agentury #Obchodní právo #OSVČ #Společnosti #Startupy

PŘEMÝŠLELI JSTE O INSTALACI FALEŠNÝCH KAMER NA PRACOVIŠTI? MŮŽE SI NA VÁS DOŠLÁPNOUT INSPEKTORÁT PRÁCE!

Autor: JUDr. Anna Břenková, 23. 06. 2022

Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) ve své nedávné tiskové zprávě informoval, že instalace atrapy kamerového systému na pracovišti sice není porušením obecného nařízení o…

#GDPR #OSVČ #Pracovní právo #Společnosti

COOKIES – ZMĚNA PRAVIDEL, KTERÁ VÁM NESMÍ UNIKNOUT

Autor: Mgr. Zuzana Burdová, 18. 11. 2021

Pokud jste provozovatelem webových stránek, asi už tušíte, že tento článek píšeme především právě pro Vás Od 1 1 2022 se mění pravidla týkající se tzv cookies a v tomto článku…

#E-shopy #GDPR #IT právo #Mediální a MKT agentury #Obchodní právo #OSVČ #Společnosti #Startupy

DEJTE SI POZOR NA DOUBLE OPT-IN U OBCHODNÍCH SDĚLENÍ (NEWSLETTERŮ)

Autor: Mgr. Jitka Červenková, 04. 08. 2020

Ze zákona musíte mít prokazatelně a aktivně udělený souhlas s rozesíláním obchodních sdělení (tzv newsletterů či akčních nabídek a letáků) Chráníte tak především sebe…

#E-shopy #GDPR #IT právo #Mediální a MKT agentury #Obchodní právo #OSVČ #Společnosti #Startupy

DEJTE SI POZOR, KOMU A JAK ZADÁTE E-MAILING NEWSLETTERU – NESETE ZA TO PLNOU ODPOVĚDNOST

Autor: Mgr. Daniel Macek, 07. 07. 2020

Na emailing neboli rozesílání obchodních sdělení (akčních letáků, newsletterů) je kladena celá řada požadavků, za které jsou tradičně ze strany Úřadu pro ochranu osobních údajů…

#E-shopy #GDPR #IT právo #Mediální a MKT agentury #Obchodní právo #OSVČ #Společnosti #Startupy

SVOBODNÝ PŘÍSTUP K INFORMACÍM BUDE OD PŘÍŠTÍHO ROKU RYCHLEJŠÍ

Autor: Mgr. Daniel Macek, 09. 09. 2019

Dne 24 4 2019 nabyl účinnosti zákon č 111/2019 Sb, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o zpracování osobních údajů Tento zákon zapracovává do…

#E-shopy #GDPR #Mediální a MKT agentury #Nemovitosti #Ochranné známky #OSVČ #Pohledávky #Pracovní právo #Realitní kanceláře #Společnosti #Startupy #Zakládání a změny ve společnostech

JAK NE VŽDY SE VYPLATÍ UŠETŘIT NA PRÁVNÍKOVI

Autor: Mgr. Iva Čípová, 08. 07. 2019

Určitě jste se s tím už několikrát setkali Chcete někomu půjčit peníze nebo třeba potřebujete sepsat smlouvu, ale je Vám líto „vyhodit“ peníze za právníka Mnohdy opravdu…

#E-shopy #GDPR #Mediální a MKT agentury #Nemovitosti #Obchodní právo #Ochranné známky #OSVČ #Pohledávky #Pracovní právo #Realitní kanceláře #Společnosti #Startupy #Zakládání a změny ve společnostech

JAK SPRÁVNĚ NA TELEMARKETING?

Autor: Mgr. Vít Hruška, LL.M., 11. 04. 2019

Minulý týden psala kolegyně Ivča Čípová o tom, jak se bránit proti obtěžujícím telefonátům společností, které nabízejí všemožné i nemožné služby, tj proti nevyžádanému…

#E-shopy #GDPR #IT právo #Mediální a MKT agentury #Nemovitosti #Obchodní právo #OSVČ #Pracovní právo #Realitní kanceláře #Společnosti #Startupy

JAK SE BRÁNIT NEVYŽÁDANÉMU TELEMARKETINGU?

Autor: Mgr. Iva Čípová, 03. 04. 2019

Volají Vám pravidelně z neznámých telefonních čísel operátoři call-center s nabídkou produktů a služeb, o které nemáte sebemenší zájem V tomto článku Vám poradíme, jak se…

#GDPR #Nemovitosti #Pracovní právo

KONEC SVOBODY INTERNETU?

Autor: Mgr. Vít Hruška, LL.M., 01. 04. 2019

Evropský parlament schválil směrnici o autorském právu na jednotném digitálním trhu Co tato směrnice…

#E-shopy #GDPR #IT právo #Mediální a MKT agentury #Obchodní právo #OSVČ #Realitní kanceláře #Společnosti #Startupy

CO ZMĚNÍ NOVÝ ZÁKON O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ?

Autor: Vít Hruška, 11. 03. 2019

Je to už poměrně dlouho, co GDPR nabylo účinnosti Zároveň s ním měl dle původních plánů českých zákonodárců nabýt účinnosti i zákon, který měl pomoci GDPR v některých…

#E-shopy #GDPR #IT právo #Mediální a MKT agentury #Nemovitosti #Obchodní právo #OSVČ #Pracovní právo #Realitní kanceláře #Společnosti #Startupy #Zakládání a změny ve společnostech

GDPR JE UŽ NĚJAKOU DOBU S NÁMI, NA CO SI DÁVAT NEJVĚTŠÍ POZOR?

Autor: Mgr. Vít Hruška, 21. 01. 2019

Úřad pro ochranu osobních údajů na svých stránkách pravidelně zveřejňuje odpovědi na dotazy, které poskytl v rámci svobodného přístupu k informacím Z nich je zřejmé několik…

#E-shopy #GDPR #IT právo #Mediální a MKT agentury #Nemovitosti #Obchodní právo #OSVČ #Pracovní právo #Realitní kanceláře #Společnosti #Startupy

Tento projekt Kreativní vouchery Daniel Macek je spolufinancován Evropskou unií z fondu Next Generation EU.
Tento projekt Kreativní vouchery Daniel Macek je spolufinancován Evropskou unií z fondu Next Generation EU.

©2020

Design by RVLT